Verbouw

Verbouwen van woningen

Door de jaren heen veranderen uw woonwensen. Door gezinsuitbreiding, de behoefte aan een kantoor aan huis of een slaap-/badkamer op de begane grond wilt u uw woning anders gebruiken. Verbouwen is dan meestal voordeliger dan verhuizen. U kunt uw woonruimte vergroten of anders indelen door:

  • een dakkapel of een dakraam
  • een opbouw op uw garage of woning
  • uw garage in woonruimte of bedrijfsruimte te veranderen
  • uw woning met een aanbouw te vergroten
  • de indeling van de woning te veranderen

Wij zorgen eventueel ook voor het tekenwerk en de aanvraag van vergunningen.

Dakkapel of dakraam

Met een dakraam heeft u direct meer licht in een ruimte. Een dakkapel, met een schuin dak, een plat dak of waarbij de nok aan een of twee zijden is verhoogd, geeft direct meer ruimte. De grootte en materiaalkeus van de dakkapel bepalen de hoogte van het budget dat u nodig heeft.

Opbouw op uw garage of woning

Op het platte dak van uw garage biedt een opbouw extra leefruimte. Het mooiste effect krijgt u als u de opbouw aanpast aan de stijl van uw woning. Een opbouw op uw garage of woning is ook mogelijk als u een schuin dak heeft. We liften dan het dak en bouwen eigenlijk een extra woonlaag.

Garage in woonruimte of bedrijfsruimte veranderen

Door uw garage bij uw woning te betrekken heeft u snel meer leefruimte. Zo kunt u uw keuken verplaatsen en zo uw woonkamer vergroten. De garage is ook te verbouwen naar slaap- en/of badkamer. Door van uw garage bedrijfsruimte te maken, kunt u ook profiteren van belastingvoordeel. Daaraan zijn wel voorwaarden verbonden.

Woning met aanbouw vergroten

Afhankelijk van de grootte van uw kavel en de ligging van uw woning is het mogelijk om extra ruimte te creëren met een aanbouw. Dat kan variëren van het opschuiven van uw pui tot vergroten van uw woning met meerdere bouwlagen. Steeds vaker vergroten wij huizen, zodat ze daarna geschikt zijn voor bewoning door meerdere generaties.

Indeling van uw woning veranderen

Als u een nieuwe woning laat bouwen, kunt u deze aanpassen aan uw gezinssituatie. Als u een bestaande woning koopt, past u zich aan. Door de indeling van uw woning te veranderen, krijgt u toch een woning die bij uw situatie past. Bijvoorbeeld door van 4 kleine kamers 3 grote te maken. Of door van (een deel van) een slaapkamer een badkamer te maken. Wij verzinnen de meest creatieve oplossingen!
Wij zijn voor onze klanten graag een meedenkende partner.
Bouwbedrijf Heebing helpt u graag met het realiseren van uw droomwoning of bedrijfspand. Neem contact met ons op voor een offerte op maat.
Offerte aanvragen